Joke Broekema

Over mij

‘Word en blijf blij met mij’

Ik ben Joke Broekema. Ik ben opgegroeid in een kunstenaarsgezin waar ik alle ruimte kreeg om te spelen, ontdekken, fantaseren en te fladderen als een vlinder van ervaring naar ervaring. Zodra het kon leefden we buiten en liep ik op blote voeten door het gras of lag uren lang op mijn rug  in het gras te staren naar de wolken en te luisteren naar mijn gedachten .

Nadat ik lange tijd als leerkracht, intern begeleider en schoolleider in het onderwijs had gewerkt, besloot ik een poosje stil te staan. Ik was gewoon domweg vergeten af en toe in het gras te gaan liggen.

Ik ontdekte dat ik bij dat stilstaan een cadeautje terugvond, en dat ik dit cadeautje ook graag aan anderen wilde geven. Het cadeautje is voor mij ‘speelruimte’: tijd en ruimte om stil te staan en stil te zijn, te luisteren, je verhaal te leren kennen en je hart te volgen. En vooral veel te spelen. Ik wil kleine en grote mensen die ruimte en tijd geven, zodat ook zij kunnen ontdekken wie ze werkelijk zijn en, op hun beurt, hun cadeautje aan de wereld kunnen schenken.

Tuinhuis

Inmiddels werk ik weer als schoolleider op basisschool Calluna in Ede bij stichting Proominent. Wij hebben een krachtig verhaal en realiseren stap voor stap onze dromen. Op deze plek kan ik mijn cadeau delen en kan ik de schoolleider zijn die ik graag wil zijn.

Nieuwsgierig geworden ? Ik ontmoet je graag om ons verhaal te delen en misschien kan ik je helpen om samen op verhaal te komen!

Anderen over mij

“Tijdens de samenwerking met Joke heb ik haar leren kennen als een enthousiaste, creatieve, kritische trainer. Joke benadert mensen vanuit interesse, begrip en sluit aan bij waar mensen zijn. Dit doet Joke vanuit een ongebreidelde betrokkenheid bij het welzijn van kinderen en jongeren.”

Rick Kolman

Ontwerper en uitvoerder van leertrajecten

“Joke heb ik leren kennen als iemand die bijzondere kwaliteiten in zich verenigt. Ze sluit aan en verrast, ze overziet en is creatief, ze heeft oog voor wat de organisatie nodig heeft maar is ook zeer toegankelijk voor het individu, en ze is opbouwend kritisch vanuit haar oprechte betrokkenheid bij de ander. Mij lukte het niet om niet aangestoken te worden door haar enthousiasme en verfrissende ideeën!”

Pauke Mutsaers

Ecce!

Joke en ik hebben ruim 10 jaar samengewerkt binnen een kleine dorpsschool. in die periode heeft de school zich ontwikkeld als vernieuwingsschool, vooral richting Freinetonderwijs. Joke is de trekker/motor van dit vernieuwingsproces geweest om dit als team te realiseren. Haar eigen kennis breidt ze dagelijks uit en weet dit ook over te brengen op anderen.  (meer…)

Marjan Priet

Facilitair Manager

persoon

“Wil je als directeur weten waar je staat binnen je schoolorganisatie dan is Joke iemand die je goed laat reflecteren, met je meedenkt en je verbindingen laat maken.”

Dina Eelsing

Directeur bij VCO Midden en Oost Groningen